23 Eylül 2011

PASTA KURABİYE CUPCAKE KURSU- ANKARA


  • Kurslar birer günlük spot eğitimlerdir.
  • Her grupta şeker hamurunun farklı seviyedeki teknikleri anlatılacaktır.
  • Dilerseniz bütün gruplara, isterseniz sadece bir aşamaya katılabilirsiniz.
  • Gelirken not defteriniz dışında malzeme getirmenize gerek yoktur.
  • Kurs bitiminde yaptıklarınızı eve götürebileceksiniz.
  • Kayıt için 50 TL ön ödemeyi bankaya yatırmanız ve dekontunuzu -adınız, kurs seçimi, tarihi ve telefon numaranızı ekleyerek -yollamanız gerekmektedir. 
Kurs Adresi:
Nolte Home Studio
Çankaya Caddesi No 18/2 Çankaya Ankara

Adres Krokisi için tıklayın

Kayıt için: 
İpek Biçer 0532 611 9129
ipek@banabirpastayap.com



KURABİYE  10.00-15.00 (4-6 kişi) 180 TL + kdv
Kullanılacak malzemelerin tanıtımı  Kurabiye hamurunun hazırlanıp kurabiyelerin şekillendirilmesi ve pişirilmesi.  Şeker hamurunun tanıtılması ve renklendirme . 
Şeker Hamuru temel uygulama teknikleri : Cımbızlama, Baskı yöntemi, Enjektör yöntemi, Kesme yöntemi,  serbest el tekniği.  
Kurabiyelerin şeker hamuru ile kaplanarak süslenmesi 
Kurs boyunca toplamda 8 farklı kurabiye süslenmektedir.

CUPCAKE 10.00-15.30 (4-6 kişi)  200 TL + kdv
Kullanılacak malzemelerin tanıtımı Cupcake hamurunun hazırlanması ve pişirilmesi
Ara krema hazırlanması ve ganaj hazırlanması.  
Cupcakelerin doldurulması
Şeker hamurunun tanıtılması ve şeker hamuru hazırlama, renklendirme. 
Temel şeker hamuru teknikleri
Cupcakelerin şeker hamuru ile kaplanarak süslenmesi  
Kurs boyunca toplamda 6 farklı cupcake süslenmektedir. 

BUTİK PASTA 10.00-16.00 ( 4 kişi) 260 TL +kdv
1. Bölüm : Teorik bilgilendirme ve demo çalışması:  

Pandispanya, krema ve şeker hamuru hazırlanırken kullanılacak malzemelerin, ekipmanların ve ölçü birimlerinin tanıtılması. 
Şeker hamuru kaplama pastalarda kullanılmaya uygun pandispanya hazırlanması ve pişirilmesi
Ara krema ve ganaj tarifleri ve hazırlanması

2. Bölüm : Uygulamalı çalışma: 
Pandispanyanın katlandırılması, seviyelendirilmesi  
Pastanın malzeme dolgusunun yapılması, sıvanması ve kaplamaya hazır hale getirilmesi. 
Renk bilgisi ve şeker hamuru renklendirme tekniklerinin uygulanması. 
Pastanın şeker hamuru ile kaplanması. 
Temel dekorasyon teknikleri ile pasta dekorasyonunun tamamlanması

3 BOYUTLU FİGÜR MODELLEME  10.00-15.30 (4-6 kişi) 280 TL+ kdv

Figür modelleme hamuru hazırlanması,
Kullanılacak ekipmanların tanıtılması,
Hamur renklendirme,
Hayvan, bebek ve insan figürü modelleme teknikleri. (toplam 6 figür) 
Notlar:
Çizgi film karakterleri ya da karakter modelleme bu kurs kapsamında değildir.,
Bu kursta sadece modelleme çalışılacak olup, pasta yapılmayacaktır.
Yorum Gönder